Birçok Üründe Aynı Gün Kargo! %20ye Varan Sezon İndirimi Başladı! Bu Ay 4 Yeni Model Raftaki Yerini Aldı! TSE ve Yerli Üretim Belgelerinide Pörtföyümüze Ekledik! 2009 den Beri ÜRETİYORUZ! Birçok Üründe Aynı Gün Kargo! %20ye Varan Sezon İndirimi Başladı! Bu Ay 4 Yeni Model Raftaki Yerini Aldı! TSE ve Yerli Üretim Belgelerinide Pörtföyümüze Ekledik! 2009 den Beri ÜRETİYORUZ! Birçok Üründe Aynı Gün Kargo! %20ye Varan Sezon İndirimi Başladı! Bu Ay 4 Yeni Model Raftaki Yerini Aldı! TSE ve Yerli Üretim Belgelerinide Pörtföyümüze Ekledik! 2009 den Beri ÜRETİYORUZ! Birçok Üründe Aynı Gün Kargo! %20ye Varan Sezon İndirimi Başladı! Bu Ay 4 Yeni Model Raftaki Yerini Aldı! TSE ve Yerli Üretim Belgelerinide Pörtföyümüze Ekledik! 2009 den Beri ÜRETİYORUZ!

Civciv Bakımı

Tarih: 21.03.2023 09:44
Civciv Bakımı
Yumurtadan çıkan civciv bakımı
Yetiştirilmesi en basit kümes hayvanlarından biri olan Civciv; eti, yumurtası için üretilmesinin yanı sıra süs tavuğu olarak kullanmak için de üretilmektedir. Göz alıcı sarı renkleri ve yumuşacık tüyleriyle en sevimli kümes hayvanlarının başında yer almaktadır.

Masum ve Sevimli Bir Canlı: Civciv!

Civcivler, sadece kümeslerde değil, son yıllarda sıklıkla evlerde de beslenmektedir. Pek çok hayvansever, Civciv besleyerek onlara iyi birer arkadaş olmuş durumdadır. Yardıma muhtaç, sevimli ve masum görünümleri sayesinde, dünya çapında hemen her ülkede evlerde beslenmekte ve ilgi görmeyi sürdürmektedirler.

Civciv Bakımı Nasıl Yapılır?

Civciv bakımı sanılanın aksine oldukça kolaydır. Civcivlerinizin büyümesi için fazla efor sarfetmenize gerek kalmaz ya da onlar için ekstra malzemeler almadan düşük bir bütçe kullanırsınız. Temiz bir kap içerisine koyacağınız oda sıcaklığında temiz su ve hem aktarlarda hem de PetShop’larda kolaylıkla bulabileceğiniz civciv yemi, sizin için yeterli olacaktır.

Civcivler eğer ev içerisinde beslenecekse odanın ne sıcak ne de aşırı soğuk olmasına dikkat edilmelidir. Ancak kümes tarzında bir yerde beslencekse civcivler için ideal sıcaklık dolan 33 derece tutulması gerekmektedir. Ayrıca 6 haftalık olduktan sonra her hafta birer derece düşürmeniz gerekmektedir.
 

Civciv Bakımının Püf Noktaları

Civcivler, anneleriyle birlikte beslenecekse,  4 aylık olana kadar, yetişkin tavuk ve horozlardan ayrı bir kümeste tutulmasında fayda vardır. Çünkü beraber tutulmalarında, tavukların ve horozlar oldukça hareketli oldukları için ezilme ihtimalleri bulunmaktadır.

Yumurtalık civcivlerinin, yem yeme yaşlarına ulaştıklarında temel gıdalarına ek olarak marul gibi yeşil sebzeler verilerek hem yumurtanın daha kaliteli oluşmasını sağlayacak hem de civcivin sağlığını olumlu yönde etki edecektir.

Et amacıyla beslenen civcivlerin ise 8 haftadan sonra, etlerinin daha lezzetli ve sağlıklı olması için tabi ki de et oranının artması için mısır tozu ile ıslatılmış ekmekler ile ek gıda takviyeleri yapılmalıdır.

Bütün hayvanlarda ve bizde de olduğu gibi civcivlerin de taze suya ve yemlere ihtiyaçları vardır. Gelecekte civcivlerinizin sağlık problemleri çekmemesi için mutlaka her gün temiz su ve taze yem değişimi yapmalısınız.
 

Ci̇vci̇v Bakımı Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdi̇r?

Civciv besleyenlerin veya besleyecek olanların şunu asla unutmaması gerekmektedir: Yumurtadan yeni çıkan bir civcivin 72 saat süresince bir şey yememesi ya da susuz kalmasından korkulmamalıdır. Ancak bu süre sonunda yeme alışkanlığı kazanamazsa mutlaka bir veterinere başvurulmalıdır.

Yükleniyor...